-
Anne Camilla Furre Thommesen er utdannet bratsjist med master fra Universitetet i Agder – Institutt for klassisk musikk og musikkpedagogikk og bachelor fra Barratt-Dues Musikkinstitutt i Oslo. Viktige lærere har vært Soon-Mi Chung og Ida Bryhn. Furre Thommessen har bred orkestererfaring gjennom freelancing med norske orkestre. Hun kombinerer i dag egen utøvende virksomhet med stilling som rådgiver, prosjektleder og orkesterkoordinator ved Institutt for klassisk musikk og musikkpedagogikk ved Universitetet i Agder. Fra 2017-2021 var hun kursleder og medlem av staben ved Valdres Sommersymfoni – Nord Europas største kurs for barn og unge innen klassisk musikk. Furre Thommessen har vært solist med Kristiansand symfoniorkester og Agder symfoniorkester, hun har vunnet priser i flere konkurranser og har opptrådt som kammermusiker i Europa, USA og Asia.
-
Sandra Lied Haga står på terskelen til en stor solistkarriere og har vunnet fire internasjonale konkurranser, åtte nasjonale konkurranser, en rekke europeiske priser og prestisjetunge Equinors klassiske musikkstipend. Hun debuterte med symfoniorkester 10 år gammel, og hennes rike, vakre klang og enestående talent har fanget oppmerksomhet verden over og gjort henne til en etterspurt solist.
12 år gammel debuterte hun i Wigmore Hall, og har siden opptrådt i store konsertsaler over hele verden, som Londons Royal Albert Hall, Moskva Konservatoriets Store Sal, St. Petersburg Philharmonia, Londons Wigmore Hall, Atheneum Bucuresti, Salzburg Festspielhaus, Tivoli Vredenburg, Verbier Festival blant mange andre.
Høydepunkt siste sesong inkluderte Brahms Dobbelkonsert for fiolin og cello med Maxim Vengerov i Royal Albert Hall, Istanbul og Eskisehir, lansering av nytt album for Simax, og 3 ukers turne med Midori i Japan.
Kommende sesong debuterer hun i Carnegie Hall, i deres egen konsert-serie Carnegie Hall Presents.
I 2019 spilte hun inn sitt debut-album med Dvorak cellokonsert og Tchaikovskys Rococo Variasjoner (original-versjonen) i legendariske Moskva Konservatoriets Store Sal. Albumet, utgitt av Simax Classics/Naxos i mai 2020, har mottatt overveldende internasjonale anmeldelser fra noen av de ledende publikasjonene og radiokanalene innenfor klassisk musikk, og ble nominert til Spellemannprisen. To nye album lanseres denne og de kommende sesonger.
Sandra har samarbeidet med en rekke store artister som Maxim Vengerov, Leif Ove Andsnes, Anne-Sophie Mutter, Janine Jansen, Yo-Yo Ma, Midori, Truls Mørk og Paul Lewis.
Hun har vært solist med mange europeiske orkestre, under dirigenter som Thomas Søndergård, Marios Papadopoulos, James Gaffigan, Rodolfo Saglimbeni, Ari Rasilainen, Juanjo Mena, Shao-Chia Lü, Can Okan og Terje Mikkelsen.
Under Verbier Fesival Academy ble hun invitert til å spille en egen recital på Verbier Festival bare 17 år gammel. Invitasjoner fra andre store internasjonale festivaler fulgte, som Salzburg Festspiele, Utrecht Festival, Moritzburg Festival, Sommets Musicaux de Gstaad, Weilburg Schloss Festspiele og Pärnu Music Festival. I tillegg gjester hun regelmessig de store festivalene i Skandinavia.
Fra 2023 er Sandra kunstnerisk leder for nye Kristiansand Kammermusikkfestival.
Sandra Lied Haga er født i Oslo i 1994 og begynte å spille cello 3 år gammel. Et bemerkelsesverdig sjeldent absolutt gehør formet hennes intuitive musikalitet helt fra begynnelsen, og hun er den yngste som noensinne er tatt opp ved Barratt Due Musikkinstitutts talentskole. Fra 2004-2009 studerte hun med Oleg Kogan ved London Razumovsky Academy, etterfulgt av 6 år med Truls Mørk. I senere år har hennes lærere vært Frans Helmerson i Berlin, Lars Anders Tomter og Torleif Thedeen ved Norges Musikkhøyskole, og Paul Watkins ved Yale University.
Sandra spiller på en Joannes Florenus Guidantus cello fra Bologna 1730, utlånt av Dextra Musica.
Kunstnerisk visjon
Visjonen bak nyetablerte Kristiansand Kammermusikkfestival er friheten til å skape nye musikalske dimensjoner for publikum og artister, slik vi føler og mener at musikk bør formidles. Vi håper å møte de allerede klassisk musikkelskende konsertgjengere, som deler vår musikalske lidenskap, men også å nå ut til et ungt, nytt publikum, som ennå ikke er blitt kjent med denne kunstformen.
Kristiansand har et rikt kulturliv, med flott symfoniorkester og konserthus. Likevel har det manglet en kammermusikkfestival, noe mange sentrale byer og tettsteder i Norge tilbyr. Vårt ønske er at Kristiansand nå vil få økt status som kunst- og kulturby, til berikelse for innbyggerne, samt som destinasjon for musikkglade tilreisende fra inn- og utland. Den unike kombinasjonen av vakker natur, varmt vær og musikk i verdensklasse, sammen med stor kapasitet til å ønske besøkende velkommen på byens hoteller og restauranter, gjør Kristiansand til en utsøkt festivaldestinasjon. At publikum kan ankomme, ikke bare via landeveien, fly, tog eller til fots, men også sjøveien, anser vi som en sjarmerende bonus.
Med vårt ønske om å formidle musikk som går rett til hjertet, vil publikum få høre de vakreste verker fra Romantikken, Wienerklassisismen og Barokken, med innslag av skatter fra mer moderne tider.
Årets festival finner sted 29. august-1.september, og vi ønsker alle varmt velkommen til musikalske dager i Kristiansand!
- Anne Camilla og Sandra